Spel att satsa på sport

Att satsa på vilket lag inom olika sporter som kommer att vinna, eller förutsäga resultatet i kommande matcher, kallas för betting och är ett slags spel på nätet som har blivit allt mer vanligt. Men egentligen har ju formen funnits betydligt längre. Länge har man nämligen slagit vad med sina vänner om olika utgångar, och inte sällan har det också legat pengar i botten. För alla sportintresserade ger bettingen en ytterligare dimension till att kolla på sport. Idag är det inte bara hos svenska företag som man kan göra detta, utan även på företag från andra länder. Företaget Blue Square här till en av dem största. Blue Square har nu också börjat upptäckas hos svenskar.

Små summor på det minst förväntade kan betyda seger

På NA-sporten får journalisterna ibland vara en del av sina läsares lyckosamma ögonblick när det gäller betting och odds. Under sommaren fick man på redaktionen in detta samtal:

”En semestrande läsare saknade internetanslutning i sommarstugan och hörde av sig till sportredaktionen för att komplettera sin tipsrad. Mannens sista match på kupongen var en etta mellan KR Reykjavik och Grindavik i isländska fotbollsligan. Oddset var förvisso låga 1,22 men en hemmaseger skulle ge honom 10 000 kronor tillbaka på en spelad femhundring.

NA-sporten agerade därför resultattjänst, klickade in på livescore och lät meddela att Reykjavik besegrat sina konkurrenter med 4-1. För hemmalagets del innebar det tre poäng i jakten på FH i tabelltoppen, för Grindavik att man fortfarande inte vunnit i ligan den här säsongen – och för mannen att en skön tipsvinst finns att hämta ut i närmaste spelbutik.”

 

De som spelar mycket på nätet vet att det ibland blir ett lyckosamt utfall, medan man ibland helt saknar tur. Erfarenhet blandas med förmågan att våga chansa. Samtidigt som naturligtvis tur och flyt också spelar in. Ska man lyckas vinns de stora pengarna kan man också behöva våga ta satsningar som ingen annan gör ibland.