Den oreglerade spelmarknaden tar nu in

Svenska Spel bör känna sig hotad av den oreglerade marknaden då allt fler väljer att börja spela online. Man ser även att reklamintäkterna ökar för den oreglerade marknaden. 

10460340-isolated-chips-with-pathSvenska Spel får än så länge inte bedriva onlinecasinon, vilket gör att otroligt många människor lockas till de nya spelsajterna som hela tiden byggs upp men nya spel. Bara det att man enkelt och smidigt kan spela Jack vegas-maskiner på nätet gör att många tillfredsställer sitt spelbehov och sedan är nöjda. För, så länge man väljer sajter som har sitt säte inom EU behöver man inte skatta frö sina eventuella vinster, och då de flesta spelbolag har sitt säte på Malta så är de flesta spelare inte oroade över otrevliga överraskningar. I en artikel på dn.se går det att läsa att spelbranschen frodas och det finns mycket pengar att tjäna – om man haren sajt där spelare antingen kan spela på eller finna information om var man kan spela. Alltså är vinnarna de utlandskontrollerade aktörerna på den oreglerade marknaden.

Tungt tryck på reklam

Det finns nog ingen som missat hur mycket reklam som pumpas ut som kommer från olika spelföretag. Det satsas mycket pengar och det är mycket som man även får tillbaka då det inte verkar finnas någon hejd på hur benägna vi människor är på att spela. Enligt Lotteriinspektionen ökar bolag utan tillstånd sina intäkter medan de med tillstånd minskar sina. Det är fortfarande miljardbelopp som det pratas om, men när man ser att företag utomlands knaprar in så förstår man att Svenska Spel försöker med allt för att inte förlora mer än vad de redan gjort. Dock kan man undra på deras intentioner att de vill få kontroll över marknaden för spelares säkerhet när man i en dokumentär man kan se på svt.se mer verkar vilja nå storspelarna för att där få in de stora pengarna.

Som spelare handlar det dock om att befinna sig på den bästa sajten för att få den bästa spelupplevelsen. Kanske är det bra om Svenska Spel kommer in för att ge en annan typ av balans – bara det gynnar spelarna.